WIE ZIJN WIJ

De Buurtpreventie Flora is een groep enthousiaste bewoners uit de Florabuurt, bloemenbuurt en de Molenbuurt die samen het doel hebben om van de buurt een nog fijnere woonomgeving te maken.De buurtpreventie loopt op verschillende dagen, op verschillende tijden door de buurt en houdt zo een oogje in het zeil. Iedereen uit de Florabuurt, Bloemenbuurt en de Molenbuurt of uit de omgeving kan onderdeel uitmaken van de Buurtpreventie. Binnen het team zijn er bewoners die de looprondes door de buurt doen en bewoners die de meldkamer bemannen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WAT DOEN WIJ

De Buurtpreventie Flora loopt door de buurten en alle observaties die worden gemaakt, worden direct doorgegeven aan de meldkamer. De meldkamer zorgt dat alle meldingen weer bij de samenwerkingspartners (Havensteder, Gemeente en Politie) terecht komen.  Door de afspraken die onderling zijn gemaakt worden deze meldingen snel in behandeling genomen. Dit heeft als voordeel dat de verbeterpunten in de wijk snel en structureel gemeld worden.

Tijdens het lopen is er ook gelijk de mogelijkheid om gewoon een praatje te maken met de mensen die u onderweg tegen komt.

Het is belangrijk om de Florabuurt,Bloemenbuurt en de Molenbuurt schoon, heel en veilig te houden. De Buurtpreventie levert hier een bijdrage aan. Vernielingen worden voorkomen, overlast en ergernissen worden verminderd en mensen gaan in gesprek met elkaar. De buurtpreventie is niet alleen nuttig maar ook heel gezellig. Als bewoners onder elkaar is het ook leuk om samen de buurt in te gaan.

 

Informatie